Töölön Hautaustoimisto

Mechelininkatu 32
00260 Helsinki

09 628 398

Kuolemantapaus ulkomailla

Hoidamme vainajien kotiutukset Suomeen sekä kaikki jatkokuljetukset kotimaassa.

Edustajiamme on suomalaisten suosimissa työ- ja lomakohdemaissa mm. Venäjällä, Thaimaassa, Espanjassa ja keskeisessä Euroopassa sekä USA:ssa ja Israelissa. Hautaustoimistomme auttaa kaikissa käytännön hautausjärjestelyissä. Toimistomme henkilökunta asioi kansainvälisissä asioissa englanniksi ja suomeksi mutta tarvittaessa asiakasta palvellaan myös ruotsiksi, saksaksi ja venäjäksi. Tarvittavissa virallisten asiakirjojen käännöstyössä palveluksessamme ovat auktorisoidut kielenkääntäjät.

Kun kuolemantapaus on sattunut ulkomailla, asiaa hoitavat omaisten lisäksi Suomessa poliisi, tapahtumamaassa Suomen suurlähetystö tai konsuliyksikkö ja yleensä myös vakuutusyhtiö sekä lentorahdista tai kuljetuksesta vastaava yritys.

Vainajaa valtakunnan rajan yli lentorahtina kuljetettaessa tarvitaan erikoisvalmisteinen, kolminkertainen kuljetusarkkukokonaisuus. Vaadittaviin asiakirjoihin liittyy erityisdokumentointia sekä lähettävän, että vastaanottavan maan viranomaisten kanssa selvitetyt tullausmuodollisuudet ja annettu maksusitoumus tai ennakkomaksu.

Toimimme suorin kontaktein ammatillisessa ja luottamuksellisessa yhteistyössä edellä mainittujen yritysten ja viranomaistahojen kanssa sekä osana kotimaisten hautaustoimistojen maan kattavaa kuljetusverkostoa. Olemme ensimmäinen suomalainen yritys, joka hyväksyttiin kansainvälisen hautausalan organisaation FIAT-IFTAn jäseneksi. Venäjän Federaation alueella sopimuskumppanimme on yritys nimeltä RITUAL.

Töölön
Hautaustoimisto

Mechelininkatu 32
00260 Helsinki

09-628 398

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Ohje omaisille

  Teitä on kohdannut suru. Käytännön toimiin ryhtyäksenne ottakaa yhteyttä toimistoomme.

  Hautausjärjestelyt voidaan aloittaa välittömästi henkilön kuoltua. Ammattilaisemme ovat apunanne ensimmäisestä yhteydenotostanne.

  Myös kansainvälisissä tapauksissa.

 • Päivystys

  24/7 +358 44 2437 083

  Kiireellisyyttä vaativissa tapauksissa ottakaa yhteyttä päivystysnumeroomme.


Töölön Hautaustoimisto | Y-tunnus: 0784340-6